Jaki ekspres do kawy wybrać ?

Wybór ekspresu do kawy jest kwestią jak to zwykle bywa wybitnie indywidualną. Podejmując decyzję w sprawie kupna ekspresu należy zwrócić uwagę również na :
1. Cenę, koszty codziennej eksploatacji/naprawy/serwisu
2. Przeznaczenie
3. Wielofunkcyjność, wydajność
4. Design

Do dyspozycji mamy
Ekspresy automatyczne
Lirika Silver Plus
Royal Professional
Aulika Focus
Aulika Top
Phedra Cappuccino
Aulika MID
Aulika Top RI
Funkcjonalne ekspresy automatyczne polecane są do różnej wielkości biur, sal konferencyjnych, recepcji. Proponowane modele ekspresów biurowych wyposażone są w profesjonalne dysze do spienienia mleka. Z ekspresami biurowymi żaden poranek ani przedłużona konferencja zebranie nie będzie straszne. Pojedyncze modele posiadają nowoczesny system One Touch Cappuccino. Zróżnicowane pod względem wydajności a więc niezwykle wydajne.

Ekspresy dla  biura
- Aulika Top Silver

- Royal Professional

- Royal Cappuccino

- Royal Coffee Bar

- Royal Office

- Phedra Cappuccino

- Nextage Master Top

W pełni automatyczne profesjonalne i półprofesjonalne ekspresy są bajecznie proste w obsłudze. Ekspresy bardzo ładnie się prezentują a co najważniejsze zajmują mało miejsca. Ekspresy mają opcję dwuetapowego przygotowywania kawy- parzą kawę i spieniają mleko. Przystosowane do parzenia aromatycznych mocnych kaw. Ekspresy dla biura to połączenie funkcjonalności i efektywności w jednym. Niezwykle wydajne i niezawodne w swoim funkcjonowaniu

Ekspresy dla restauracji, punktów gastronomiczno-usługowych
- Aroma Compact SE 100

- Aroma Compact SE 200

- Aroma SE 200

- Idea Cappuccino

Profesjonalne ekspresy dla gastronomi wśród których znajdują się: automatyczne, vendingowe, jak i kolbowe pozwalają przygotowywać kawę najwyższej jakości. Ekspresy te mają również opcje przyrządzania gorącej czekolady. Ekspresy gastronomiczne są łatwe proste w codziennej samoobsłudze. Pozwalają cieszyć się mocną aromatyczną kawą w każdej chwili.
Ekspresy kolbowe
Aroma Compact SE 100, 200
Aroma SE 200
Idealnym rozwiązaniem dla restauracji, recepcji, kawiarni są ekspresy kolbowe. Serwowanie kawy z ekspresów kolbowych wymaga oprócz przeszkolonego personelu także sprzętu: akcesoria baristyczne, filtry do wody, młynki do kawy. Jedno- lub dwu-kolbowe maszyny o dużej wydajności, które wymagają podłączenia do sieci wodnej. Ekspresy kolbowe zaliczane są do ekspresów gastronomiczno-restauracyjnych